مقالات آرشیو خبر ها
سهامدار اصلی یوونتوس در آستانه تصمیم بزرگ

سهامدار اصلی یوونتوس در آستانه تصمیم بزرگ

شرکت اکسور، سهامدار اصلی باشگاه یوونتوس و مالک گروه خودروسازی استلانتیس، در آستانه یک تصمیم مهم صنعتی قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، استلانتیس بررسی فروش یا واگذاری بخشی از فعالیت چهار کارخانه خود در اروپا را آغاز کرده؛ اقدامی که می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین تحولات اقتصادی مجموعه تحت مالکیت خانواده آنیلی ― الکان در سال جاری باشد.

 

گروه خودروسازی استلانتیس، که اکسور به عنوان سهامدار اصلی آن شناخته می‌شود، مذاکراتی را با خودروساز چینی دانگ‌فنگ موتور و همچنین برخی تولیدکنندگان دیگر فعال در چین آغاز کرده است.

 

نزدیکی دوباره استلانتیس و دانگ‌فنگ می‌تواند نخستین نتیجه خود را در قالب فروش کامل یا مشارکت در اداره چند کارخانه اروپایی نشان دهد. این تصمیم در شرایطی مطرح شده که برندهای زیرمجموعه استلانتیس مانند پژو و سیتروئن با مازاد ظرفیت تولید در اروپا مواجه هستند.

 

یکی از کارخانه‌هایی که نام آن در این پرونده مطرح شده، سایت تولیدی رِن در فرانسه است.

 

گزارش‌ها حاکی از آن است که استلانتیس گفت‌وگوهایی را با شرکای احتمالی آغاز کرده و نمایندگان دانگ‌فنگ در اوایل ماه آوریل از کارخانه‌های رِن و مادرید بازدید کرده‌اند. همچنین برخی تأسیسات این گروه در ایتالیا و آلمان نیز مورد بررسی قرار گرفته‌اند.

 

این روند می‌تواند گام نخست برای شکل‌گیری همکاری تازه میان دو گروه باشد؛ همکاری‌ای که احتمالاً دسترسی برندهای استلانتیس به بازار چین را افزایش می‌دهد و تولید مشترک در اروپا و چین را ممکن می‌سازد.

 

با این حال، مذاکرات هنوز به توافق نهایی نرسیده است و گفته می‌شود دیگر خودروسازان چینی نیز برای برخی کارخانه‌های استلانتیس ابراز علاقه کرده‌اند. به همین دلیل، احتمال دارد استلانتیس با چند شرکت مختلف توافق‌های جداگانه امضا کند.

 

تمرکز اصلی مذاکرات فعلی بر استفاده مشترک از کارخانه‌ها و بهره‌برداری از ظرفیت مازاد تولید در ازای دسترسی به فناوری است. همچنین فروش کامل یک یا چند کارخانه نیز از گزینه‌های روی میز به شمار می‌رود.

 

استلانتیس در برخی از مکاتبات اخیر خود به دولت‌های فرانسه و ایتالیا اعلام کرده که ظرفیت مازاد تولید این شرکت در اروپا معادل چهار کارخانه است. در میان این سایت‌ها، نام کارخانه‌های رِن، کاسینو و مادرید دیده می‌شود که گفته می‌شود در مرکز مذاکرات با شرکت‌های چینی قرار دارند، هرچند هنوز اطلاعیه رسمی در این خصوص منتشر نشده است.

 

در همین حال، استلانتیس پیش‌تر تصمیم گرفته کارخانه پواسی در نزدیکی پاریس را تغییر کاربری دهد. بر اساس این برنامه، تولید خودرو در این سایت پس از سال 2028 متوقف خواهد شد؛ اقدامی که می‌تواند منجر به کاهش فرصت‌های شغلی و تأثیر بر تأمین‌کنندگان بزرگی مانند لیر، فورویا و اوپی‌موبیلیتی شود.

 

این تصمیم با اعتراض اتحادیه‌های کارگری روبه‌رو شده است. همچنین قرار است در تاریخ 21 مه، جان الکان و آنتونیو فیلوسا راهبرد جدید استلانتیس را در نشست روز بازار سرمایه معرفی کنند. اتحادیه فیوم نیز خواستار برگزاری نشست فوری با دولت ایتالیا پیش از این رویداد شده تا درباره حفظ کارخانه‌ها و اشتغال گفت‌وگو شود.


«به اشتراک گذارید»
Google+ Twitter Facebook
حسین صالحی
حسین صالحی«مدیر سایت»
ارتباط با نگارنده: